«Як дозволити собі бути зціленим Христом?»? – Школа євангелізації Святого апостола Андрія

Поділитися:

Відповідь на це питання з 1 до 3 березня 2013 р. Б. шукали учасники курсу «Ісус в чотирьох Євангеліях», який проводився на парохії Свв. апостолів Петра і Павла у місцевому осередку Школи євангелізації Святого апостола Андрія (ШЄСА) в Україні у м. Новояворівську Львівської області. Протягом 3 днів понад 100 учасників курсу разом з проповідником о. Йоаном Лубівим та групою служіння познайомилися з кожним з чотирьох евангелистів. При цьому спершу учасники спробували усвідомити важливість цього знайомства для власного життя, особливо життя вічного. Переживаючи ввідну інсценізацію євангельського прообразу розслабленого, якого до Христа принесло 4 друзів, учасники роздумували над тим, якою тяжкою недугою є гріх, що не дозволяє нам «нормально ходити», і як важливо, аби поруч завжди були друзі – насамперед, Ісусові, а потім вже наші – погляд сердець яких був би незмінно звернений на Спасителя та на немічного.

Оскільки кожен з євангелистів має свою перспективу – «окуляри», через які він дивиться на Христа, – то для знайомства з цими «Ісусовими санітарами» учасникам курсу слід було зробити 3 кроки, поступово дізнаючись про 1) особу євангелиста, 2) структуру та основні риси написаного ним Євангелія та – 3) найголовніше – Яким цей євангеліст бачить Ісуса Христа.

Крім того, кожному з учасників випала відповідальна нагода написати перші вірші першої глави «євангелія Христового від себе», аби, повернувшись з курсу, продовжити писати його своїм щоденним життям.

Двічі протягом курсу – спочатку та наприкінці – проповідник ставив учасникам питання: хто є твоїм улюбленим євангелістом? Тож, відповідаючи на це питання вдруге, кожен міг усвідомити, Яким він бачить Христа у своєму житті та Яким він Його насправді потребує.

О. Йоан зауважив, що наше життя – наша особиста історія спасіння, оповита почуттям вдячності та любові до Бога, – обов’язково повинне бути проповіддю Доброї Новини, адже з Богом не можна чинити за принципом «так люблю, що не можу сказати». При цьому проповідник підкреслив, що нашій глибокій любові до Христа та відданості Йому неодмінно передує незламне переконання в Його любові до нас, породжене досвідом цієї любові.

Тож, повертаючись додому, кожен учасник міг чесно собі відповісти: щоб чудо зцілення сталося зі мною, я повинен дозволити чотирьом євангелистам нести мене до Христа впродовж усього мого життя, щодня слухаючи мого Господа, перебуваючи в Ньому, вживлюючи та вкорінюючи Його Слово в мою особу та в моє життя. Таким є ріст здорового Христового галуззя, яке приносить плоди, насамперед, власного зцілення.

Місцевий осередок ШЄСА в м. Києві планує провести курс «Ісус в чотирьох Євангеліях» наприкінці травня 2013 р. Б.

Для довідки:

ШЄСА була заснована у Домініканській Республіці у 1980 р. мирянином Хосе Прадо Флоресом та о. Еміліяном Тардіфом. Сьогодні у світі існує близько 2000 національних та місцевих осередків ШЄСА. В Україні ШЄСА проводить євангелізаційні курси з 2009 року та функціонує під патронатом Патріаршої комісії УГКЦ у справах євангелізації.

Директором місцевого осередку ШЄСА в м. Києві є о. Василь Тучапець, ігумен Монастиря Св. Василія Великого в м. Києві.

Подала Маріанна Бек, учасник курсу, парафіянка храму св.Василія Великого

Поділитися: