Поділіться власною історією пошуку Бога на сайті Монастиря Св. Василія Великого у Києві

Поділитися:

«Тут доречно згадати один із улюблених висловів блаженного Папи Івана ХХІІІ, що «парафія – це  “криниця посеред села”, до якої усі приходять, щоб втамувати спрагу».

Бажаємо, щоб наші парафії ставали такими духовними криницями, щоб до них горнулися люди та знаходили покріплення і силу, любов і благодать, одне слово – спасіння».

Пастирський лист Блаженнішого Святослава «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом»

Сьогодні на сайті Монастиря Св. Василія Великого ми започатковуємо новий проект, котрий називатиметься «Твоя історія пошуку Бога».

Чому саме така тема?

Блаженніший Святослав у своєму Пастирському листі до мирян особливим чином відзначає місійний дух парафіяльної спільноти: «Зауважимо: Ісус Христос навчає нас, що маємо бути готовими свідчити про Нього не лише своїм життям, а й словом», – підкреслює Глава Церкви.

Ми на свята, щонеділі, а то й в будній день навідуємося до церкви на особисту молитву – це додає нам сил, скріплює нашу віру, допомагає в безнадії і формує коло спілкування з тими, хто, рівно ж як і ми, плекає християнські цінності у своєму житті.

Але що ми відповімо тим, хто на порозі церкви запитає нас: «Ну і як – допомагає? Що Бог тобі такого дає, чого немає в мене?» Чому цей досвід життя з Богом є такий цінний для нас? Чому ми Його шукаємо? Мабуть, у кожного християнина є той етап, який називається «після того, як я прийшов до Бога».

Отже, кожен з нас, хто належить до певної парафії, мав особистий шлях до того місця, яке стало для нього звичним у храмі. Хоч і це далеко не кінцевий пункт на шляху до пізнання Бога.

Щиро запрошуємо Вас поділитися власною історією дороги до Бога, щоб Ваш досвід допоміг іншим пізнати себе та поглибити свої стосунки з Христом.

Відтепер кожен охочий може надсилати нам особисту історію віднайдення Бога у своєму житті,а ми з радістю розмістимо її на сайті. Форма подання історії довільна, проте ось пункти до Вашого допису, які були б нам цікаві:

 1. Ваше ім’я, прізвище (якщо бажаєте), якого Ви віку?

2. Хто допоміг чи що допомогло Вам пізнати Бога?

3. У якому віці Ви (пере-)усвідомили свою віру?

4. До якої парафії Ви належите (чи який храм любите відвідувати)?

5. Можливо, у Вашому житті ставалися випадки, які ви можете назвати «Божим провидінням» – поділіться ними, якщо бажаєте.

6. Чим допомагає Вам віра християнина сьогодні?

7. Що б Ви порадили тим, хто ще у пошуках віри, Церкви?

Надсилайте, будь ласка, свої історії на адресу osbmkyiv@gmail.com з позначкою «Моя історія».

Адміністратори сайту osbm-kyiv.com.ua 

Поділитися:

Leave a comment

Your email address will not be published.


*